"Ruokasi olkoon lääkkeesi ja lääkkeesi olkoon ruokasi."
- Hippokrates, länsimaisen lääketieteen isä
Ravinnon bioenergia
Kaikki on energiaa, myös ruoka.
Ravinnossa, jonka ihminen syö, on tietty häneen siirtyvä energia. Niin ihmisissä kuin kasveissa ja eläimissä on bioenergiaa, elämänenergiaa, joka elävöittää jokaisen olennon. Selvänäköiset
ja herkät ihmiset pystyvät yliaistillisesti aistimaan ja mittaamaan bioenergiaa. Tällaista tutkimusta on tehty esimerkiksi Esko Jalkasen perustamassa Luonnon salaiset voimat -yhdistyksessä pyyteettömästi vuosien ajan.
Esko Jalkanen oli metsänhoitaja ja mystikko, joka elämänsä päätyönä tutki luonnon bioenergiaa. Ravinto oli yksi hänen tutkimuskohteistaan, koska siitä
pitkälti riippuu ihmisen terveys ja hyvinvointi. Ihminen saa tarvittavaa bioenergiaa ruoasta, ja jos sitä ei ole, hänen elämänvoimansa heikkenee, jolloin hän on alttiimpi sairauksille ja tuntemaan olonsa heikoksi. Jalkanen siis
teki laajoja tutkimuksia ruoan bioenergiasta, ja niiden tulokset ovat kaikkien halukkaiden saatavilla ja käytettävissä. Yhä useammat ihmiset opiskelevat ja hyödyntävät Jalkasen löydöksiä, koska he ovat todenneet
niiden soveltamisen toimivaksi. Monet muut ovat sittemmin (ja myös Jalkasta ennen, esimerkiksi alkuperäiskansojen keskuudessa) vahvistaneet nämä löydöt. Jalkanen on jo kuollut, mutta hänen työtään jatketaan
edelleen.
Idut parasta mahdollista ravintoa
Jalkanen selvitti esimerkiksi että idut, kuten pavunidut, ovat parasta mahdollista ravintoa. Koska ne ovat juuri heränneet eloon, on niiden bioenergiakenttä valtava. Niistä siis voi
saada suuren määrän elinvoimaa. Lisäksi iduissa on runsaasti hyödyllisiä ainesosia, kuten vitamiineja, kivennäis- ja hivenaineita, sekä ruoansulatusta tehokkaasti edistäviä entsyymejä. Ituja, esimerkiksi
mung-pavun ituja, on hyvin helppoa ja halpaa kasvattaa itse.
Luonnonmukaisesti viljellyissä kasviksissa on mitattu paljon suurempia bioenergiakenttiä kuin myrkyillä kasvatetussa
ruoassa. Suurin osa ulkomailta tuoduista hedelmistä ja vihanneksista on tuontiprosessissa menettänyt bioenergiansa kokonaan – ne siis ovat kuollutta ruokaa, luomusitruunoita ja reilun kaupan banaaneja lukuun ottamatta. Tavanomaisen ruokamarketin
vihannesosaston hyllyillä on siis suuret määrät ruokaa, jota ei juurikaan ravinnoksi voi kutsua. Esimerkiksi kasvihuoneissa talvisin kasvatetuissa kurkuissa ja tomaateissa ei ole auringon luonnollista energiaa. Poikkeuksen suomalaisten
markettien hyllyillä muodostavat kotimaiset omenat sekä muut luonnonmukaisesti Suomessa viljellyt kasvikset, joista talvisin ravitsevimpia ovat erilaiset juurekset.
Merisuola lisää
ruoan bioenergiaa merkittävästi. Parasta suolaa on mahdollisimman karkea ja puhdistamaton merisuola. Vuori- eli ruususuola on suosittua, mutta sitä toisinaan värjätään keinotekoisesti. Lisäksi koneelliset jauhantamenetelmät
vähentävät suolan kuten muidenkin ruokien bioenergioita. Parasta on siis jauhaa ravinto itse mekaanisesti, ei siis sähkölaitteen avulla, joka esimerkiksi tehosekoittimen tapauksessa aiheuttaa bioenergioiden häviämistä.
Kun esimerkiksi perunakattilaan lisää muutaman rakeen karkeaa puhdistamatonta merisuolaa, perunoiden bioenergiakenttä kasvaa huomattavasti. Lisäksi suolan kiderakenne koodaa informaatiota – kuten tekee esimerkiksi kiderakenteinen
kvartsi, jota tästä syystä käytetään kaikessa elektroniikassa.
Ruoan lämmittäminen mikroaaltouunissa tuhoaa sen bioenergian täysin. Nykyaikainen
induktioliesi saa aikaan saman vaikutuksen, ja lisäksi se vaikuttaa lieden läheisyydessä olevan ihmisen bioenergioihin haitallisesti. Kaasuhellalla kypsentämisen on todettu kohottavan ruoan bioenergiatasoja, kun taas sähköhellan
vaikutus on neutraali. Savu vaikuttaa bioenergiaan elvyttävästi, mistä syystä savusauna on hyvin tervehdyttävä paikka, kuten tavallinen puulämmitteinen saunakin. Puun tuhka on mainio ravintolisä ihmisille sekä lannoite
kasveille, koska se lisää bioenergiaa sekä sisältää suuren määrän hyödyllisiä mineraaleja.
Ruoan siunaaminen on yleinen käytäntö
monissa kulttuureissa, koska ajatuksen tiedetään olevan energiaa joka siirtyy ruokaan ja sitä kautta sen syöjään. Tästä syystä esimerkiksi selvänäkijä Niina-Matilda Kuusisto toteaa, ettei ihmisen
kannata valmistaa ruokaa ollessaan vihainen. Japanilainen vesitutkija Masaru Emoto onkin osoittanut havainnollisesti valokuvin, miten vesikiteet järjestäytyvät kauniiksi ja harmonisiksi muodostelmiksi niiden tarkkailijan ajatellessa kauniita
asioita, kuten rakkautta ja kiitollisuutta. Vihaisilla ajatuksilla on veteen päinvastainen vaikutus, mikä on tärkeää koska suurin osa niin ihmisestä kuin hänen ravinnostaankin koostuu vedestä.
PH-tasapaino olennainen asia terveyden kannalta
Kehon pH-tasapaino on hyvin tärkeä, mutta nyky-yhteiskunnassa vähän puhuttu asia. Liika happamuus kehossa aiheuttaa monenlaisia sairauksia, joita sitten lääkitään happamuutta lisäävillä kemikaaleilla.
Moni on kokenut merkittävää hyvinvoinnin lisääntymistä ja jopa sairauksista paranemista tasapainotettuaan kehonsa pH-arvon. Tämä tapahtuu alkalisoivan ravinnon avulla, sekä vähentämättä happamien
ruokien ja juomien nauttimista. Kuten tunnettu lääkäri Leonard Horowitz huomauttaa, bakteerit, virukset, sienet, homeet ja syöpäsolut voivat kasvaa ainoastaan happamassa tilassa, ja yleisimmät
kehon happoisuutta lisäävät aineet ovat kofeiini, nikotiini, valkoinen sokeri, jalostetut hiilihydraatit, alkoholi, punainen liha ja lääkkeet kuten antibiootit. Nämä yhdessä stressin kanssa tekevät kehosta erittäin
happopitoisen. Horowitz toteaa, että esimerkiksi ravintolisien ottamisesta ei ole mitään hyötyä, jos kehon happoisuutta ei ensin vähennetä alkalisoimalla sitä eikä poisteta siihen kerääntyneitä myrkkyjä.
Kehoa voi alkalisoida yksinkertaisesti juomalla vettä, johon on puristettu luonnonmukaisesti viljellyn sitruunan mehua. Viherkasvit, kuten salaatinlehdet, alkalisoivat kehoa tehokkaasti. Viherjauhe
on oivallinen ravintolisä tätä tarkoitusta varten. Merilevä, kuten spirulina paitsi alkalisoi, se sisältää myös runsaasti mineraaleja ja hivenaineita. Ravintolisät ovatkin olennainen apu solujen elvyttämisessä
ja suojauksessa, koska kemikaalien saastuttamassa maaperässä ei enää ole tarpeeksi ravinteita ylläpitämään kehon normaalia immuunijärjestelmää.
Negatiivinen energia siirtyy lihasta syöjään
Punainen
liha happamoittaa kehoa, ja lisäksi tapetun eläimen sitä tapettaessa tuntema negatiivinen energia siirtyy lihasta suoraan sen syöjään, mikä edesauttaa haitallisten negatiivisten tunnetilojen kokemista. Tämä seikka
on tunnettu tuhansien vuosien ajan esimerkiksi Intiassa, jossa melkein kaikki ihmiset ovat kasvissyöjiä. Ihmisen ei ole tarkoitus olla lihansyöjä – tästä kertovat esimerkiksi talttahampaat sekä pitkä suolisto,
joka ei kykene sulattamaan tehokkaasti niin raskasta ruokaa kuin liha. Nikola Tesla, eräs historian suurimmista tiedemiehistä totesikin, että ”yleisessä
periaatteessa karjan kasvattaminen tarkoituksena tuottaa ruokaa on kyseenalaista... Varmasti on parempi kasvattaa vihanneksia, ja näin ollen arvelen, että kasvissyönti on kiitettävä siirtyminen pois vakiintuneesta barbaarisesta tavasta.
Se, että voimme tulla toimeen kasvisruoalla ja tekemään työmme jopa paremmin, ei ole teoria vaan todeksi osoitettu asia. Monet rodut, jotka elävät lähes yksinomaan vihanneksilla, ovat ylivoimaisia ruumiinrakenteeltaan ja
voimakkuudeltaan. Ei ole epäilystä etteivätkö jotkin kasvisruoat, kuten kauraryynit, ole edullisempia kuin liha, ja ylivoimaisia siihen verrattuna mitä tulee niin fyysiseen kuin mentaaliseen suorituskykyyn. Lisäksi tällainen
ruoka verottaa ruoansulatuselimiämme ratkaisevasti vähemmän, ja tehdessään meidät tyytyväisemmiksi ja sosiaalisemmiksi, tuottaa sellaisen määrän hyvää että sitä on vaikea arvioida. Näiden
tosiasioiden valossa kaikki mahdollinen pitäisi tehdä lopettamaan vastuuton ja julma eläinten teurastaminen, jonka täytyy olla tuhoisaa moraalillemme. Vapauttaaksemme itsemme eläimellisistä vieteistä ja haluista, jotka pitävät
meidät matalalla, meidän pitäisi aloittaa siitä juuresta josta ne nousevat: meidän pitäisi saada aikaan radikaali uudistus ruoan luonteessa.”